Chili con carne – en rigtig mandfolk ret

Skal du holde mandeaften – eller er du blevet sat til at stå for madlavningen til ældstesønnens fødselsdag, studentergilde eller housewarming? Så kan du overveje en nem og velsmagende ret som chili con carne – det kan alle raske drenge i alle aldre lide!

Hvordan tilbereder jeg en perfekt omgang chili con carne?

Der findes rigtig mange variationer over temaet chili con carne. Den mest oplagte måde at variere sinchili con carne på, er ved at variere mængden af chili, som tilsættes. Mange mennesker er helt vilde med, at en chili con carne er rigtig stærk, så man nærmest ikke kan skelne smags nuancerne. Men det er næsten synd af smide så meget chili i sin chili con carne, at de andre ingredienser slet ikke får lov at komme til sin ret.

Derfor bør du, til at begynde med, holde dig til en god standard opskrift – og så kan du eventuelt tage en portion af den færdige chili con carne fra og tilsætte mere chili, så der er noget til husarerne. Og ellers kan du servere din chili con carne med en stærk chilipasta ved siden af, så gæsterne selv kan tilsætte ekstra chili efter ønske og behov.

Til en grundlæggende chili con carne til fire personer skal du bruge cirka 500 gram hakket oksekød (10-12% fedt), en lille dåse (70 gram) koncentreret tomat puré, en dåse flåede, hakkede tomater, en dåse hvide bønner i tomat sauce (også kaldet Baked Beans), en dåse røde kidney bønner, 500 gram løg (evt. rødløg), og en teske fuld stødt chili. Du kan med fordel lave din chili con carne et par dage før den skal serveres – den bliver kun mere intens og velsmagende af at få lov at stå og trække i gryden.

Du kan se den fulde opskrift samt idéer til tilpasning af chili con carne på dk-kogebogen.dk